Kokkerellen met Suus gaat nu echt op een lager pitje. In september 2019 vertelde ik al dat ik dit schooljaar de opleiding Specialist Leerproblemen volg. Super interessant en al heel veel geleerd. In mei moet ik mijn meesterstuk inleveren en daar wil ik echt voor knallen. Dat betekent dat ik de komende tijd, naast mijn fulltime baan, 3 à 4 avonden in de week en 1 dag in het weekend voor mijn opleiding bezig zal zijn. Voor Kokkerellen met Suus betekent dit dat ik maximaal 1 recept per week zal plaatsen. Het niet meer plaatsen op een vaste dag heeft al meer rust gegeven, maar per recept (van bedenken tot maken en uitwerken) ben ik toch 4 tot 5 uur bezig.
Vandaag komt het recept voor chili con carne met rijst online. Van FoodFellows had ik de Easy Chili Sauce gekregen. Hiermee is het echt makkelijk om een lekkere chili con carne met rijst op tafel te zetten. In slechts 25 minuten kan je al genieten! Een prima gerecht dus voor doordeweeks!
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram rundergehakt
- 1 witte ui
- 3 knoflooktenen
- 70 gram tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 400 gram bruine bonen
- 200 gram kidneybonen
- 150 gram maiskorrels
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- 550 gram Easy Chili sauce van FoodFellows
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 runderbouillonblokje
- Zout
- Peper
- 1 limoen
- 1 avocado
- 125 gram crème fraîce
Benodigdheden:
- Kleine pan met deksel
- Wokpan of stoofpan
Bereidingswijze:
- Rul de rundergehakt in de pan. Snijd de witte ui en knoflook fijn en bak mee met het gehakt.
- Zet ondertussen de pan met zilvervliesrijst, 400 ml water en het bouillonblokje op middelhoog vuur. Doe de deksel op de pan. Wanneer tussen de rijstkorrels kleine gaatjes ontstaan kort doorroeren. Is het water verdampt, dan is de zilvervliesrijst goed.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en laat ontzuren.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en laat de bonen en maïs uitlekken.
- Voeg de kruiden en saus toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de chili con carne zo’n 10 tot 15 minuten pruttelen.
- Snijd de limoen in partjes en de avocado in plakjes. Roer de crème fraîce los en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de chili con carne met de rijst, limoenpartjes, avocado en crème fraîche.
Tip: houd je meer van een pittigere chili con carne? Voeg dan een rode peper of chilivlokken toe!
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Liever een ander gerecht met rijst dan chili con carne? Met gekookte zilvervliesrijst, kippendijen, verse groenten en een lekkere kruidenmix maak je zelf heel makkelijk nasi goreng.