
In januari kwam de rauwe andijvie stamppot online op Kokkerellen met Suus. Een nieuwe (winter)maand, dus een nieuwe stamppot! Deze keer een heerlijke ouderwetse hutspot met rundvlees, zoals klapstuk of riblappen. Daarnaast kan je er ook nog uitgebakken spekjes en rookworst bij doen. Het recept heb ik gekregen van mijn schoonmoeder. Zij doet er ook altijd een klein potje bruine bonen doorheen. Het moet totaal zo’n 4 uur koken, qua bereidingstijd ben je 30 minuten bezig. Maken deze heerlijke goed gevulde hutspot met rundvlees!
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + minimaal 4 uur koken
Ingrediënten:
- 500 gram klapstuk of riblap(pen)
- 3 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 3 liter water (eventueel meer)
- 2 kg gesneden hutspot (60% wortels en 40% uien)
- 800 gram aardappels
- Klein potje bruine bonen (360 gram)
- 200 gram spekjes
- 2 rookworsten
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Grote (soep)pan
- Thee-ei
- Aardappelstamper
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze:
- Doe de riblap in een grote pan met daarbij de laurierblaadjes en het water. De kruidnagels doe je in een thee-ei en hang je in de pan. Breng het water aan de kook en laat dan op laag vuur rustig 3 uur koken. Houdt in de gaten of je water moet toevoegen.
- Na 3 uur haal je de laurierblaadjes en het thee-ei met de kruidnagels uit de pan.
- Schil de aardappels, snijd iets kleiner en doe, samen met de hutspot groenten, in de pan bij de riblappen. Voeg eventueel wat extra water toe. Laat zo’n uurtje rustig koken.
- Bak ondertussen de spekjes in de koekenpan en kook de rookworsten in een pan.
- Giet de hutspot met het rundvlees af. Doe de bruine bonen erbij en stamp met een aardappelstamper fijn.
- Roer de spekjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer bij de hutspot met rundvlees een stuk rookworst.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Het is winter en echt tijd voor stamppotten! Deze heerlijke rauwe andijvie stamppot is in 20 minuten klaar. Lekker met spekjes en rookworst.