Rauwe andijvie stamppot

Rauwe andijvie stamppot

Rauwe andijvie stamppot

Het is winter en echt tijd voor stamppotten! Vandaag komt deze rauwe andijvie stamppot online op Kokkerellen met Suus. Nadat je de aardappels hebt gekookt en gestampt, voeg je de rauwe andijvie toe. Dit verwarm je 2 tot 3 minuten en je hebt een heerlijke andijvie stamppot! Ik vind het altijd lekker om er gebakken spekjes doorheen te roeren en een stukje rookworst erbij te eten. Maar je kunt de stamppot natuurlijk ook vegetarisch houden! Heb jij deze herfst / winter al een stamppot gegeten?

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 400 gram andijvie
  • 600 gram aardappels
  • 150 gram spekjes
  • 1 rookworst
  • 25 gram roomboter
  • 100 ml melk
  • Peper
Benodigdheden:
  • 2 pannen
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
Bereidingswijze:
  1. Zet een pan met water op hoog vuur. Was ondertussen de aardappels en snijd in blokjes. Als je meer van geschilde aardappels houdt, dan moet je de aardappels schillen voordat je het in blokjes snijd. Voeg de aardappelblokjes toe aan het water en kook in 10-15 minuten gaar.
  2. Zet nog een pan met water op hoog vuur. Nog voordat het water kookt, doe je het vuur uit en de rookworst in het water. Zie verpakking.
  3. Bak in de koekenpan de spekjes op middelhoog vuur.
  4. Giet de aardappelblokjes af en stamp met de aardappelstamper fijn. Vaak gaat dit makkelijker als je meteen de melk en boter toevoegt.
  5. Doe wat andijvie in de pan en roer goed door de gestampte aardappels. Blijf steeds wat andijvie toevoegen totdat het op is. Roer nu ook de spekjes er doorheen.
  6. Zet de pan nog even kort op middelhoog vuur terwijl je regelmatig roert.
  7. Breng de rauwe andijvie stamppot op smaak met peper.
Avondeten | preistamppotje met gegrilde ham en roomkaas
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een stamppot in de zomer?! Jazeker! Deze preistamppot met gegrilde ham en roomkaas is zelfs in de zomer lekker. In 20 minuten klaar!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.