Stamppot | preistamppot met gegrilde ham en roomkaas

 

 

Een stamppot in de zomer?! Jazeker! Dit preistamppotje met onder andere prei, gegrilde ham en roomkaas is zelfs in de zomer lekker. In 20 minuten klaar!

 

 

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

  • 500 gram aardappels
  • 400 gram prei
  • 65 gram roomkaas
  • 110 gram gegrilde yorkham of een andere gegrilde ham.
  • 2 eieren
  • Kleine rode ui
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • 2 pannen
  • Pureestamper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardappelen in kwarten en doe ze in een pan met water. Voeg wat zout toe en breng het water aan de kook.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Voeg na 10 minuten toe aan de pan met aardappelen en kook even mee.
  3. Kook ondertussen de eieren en laat na 6 minuten kooktijd schrikken in koud water.
  4. Giet de aardappelen en prei af en stamp fijn met de pureestamper.
  5. Snijd de rode ui in kleine blokjes en de gegrilde ham in dunne reepjes.
  6. Roer de roomkaas, rode ui, gegrilde ham en gedroogde tijm door de preistamppot en breng op smaak met zout en peper.
  7. Pel de eieren, snijd in kwarten en leg deze bij de preistamppot.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.