Afgelopen maandag was de kortste dag, dus we gaan weer de goede kant op! De lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen, al hebben de herfst en winter ook wel wat. De gezelligheid met kaarsjes, de stoofpotten en stamppotten. Zal het nog gaan sneeuwen deze winter? Dan hoort daar natuurlijk een kop warme chocolademelk met slagroom erbij! Wist je dat het heel makkelijk is om zelf chocolademelk te maken!?
Ik gebruikte hierbij melk van ElkeMelk gekregen in de foodybox Kerst van Kroon op het werk. De melk wordt per koe verwerkt en verpakt en dat is uniek in de wereld! Op elke fles staat de naam van de koek en daarover kan je meer informatie opzoeken. Dat is toch super leuk!? Ik had oa melk van koe Geertje 75 gekregen, een melk zoet van smaak. Perfect om zelf chocolademelk te maken!
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 600 ml (volle) melk
- 100 gram pure chocolade
- Cacao ter garnering
Benodigdheden:
- Maatbeker
- Staafmixer met garde
- Pan
- Garde
- 2 grote bekers
Bereidingswijze:
- Doe de slagroom en de vanillesuiker in de maatbeker. Klop met de staafmixer met garde de slagroom stijf.
- Schenk de melk in een pan en zet het op middelhoog vuur. Roer de melk regelmatig door met de garde.
- Snijd ondertussen de pure chocolade in kleine stukjes.
- Haal de pan met melk nog voordat het kookt van het vuur. Roer de chocolade er doorheen totdat het gesmolten is en goed gemengd.
- Verdeel de chocolademelk in de mokken en schep er wat slagroom op. Je kunt de slagroom nog garneren met wat cacaopoeder.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wist je dat je heel eenvoudig zelf cottage cheese kunt maken? Hiervoor heb je alleen melk en citroensap nodig en zout en peper om het op smaak te brengen.