
Deze tapas borrel krans bestaat uit 40 spiesjes met onder andere cherrytomaatjes, salami, chorizo en mozzarella bolletjes. Een heerlijk hapje voor bij de borrel, maar je kunt deze spiesjes ook gebruiken als voorgerecht met Kerst of een high-tea. Ideaal om al eerder in slechts 20 minuten te maken. Afgedekt met folie kan je de spiesjes goed bewaren in de koelkast. Ik serveerde deze spiesjes pas geleden bij een borrel en kreeg hierbij leuke reacties. En de tapas borrel krans was zo op!
Aantal: 40 spiesjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (40 keer):
- Cherrytomaten
- Salami
- Basilicum blaadjes
- Mozzarella bolletjes
- Chorizo
- Olijven
Benodigdheden:
- 40 cocktailprikkers
- Bord
Bereidingswijze:
- Vouw de plakjes salami en chorizo door de helft en daarna nogmaals tot je kwarten krijgt.
- Was de cherrytomaatjes en pluk 40 blaadjes van de basilicumplant.
- Laat de mozzarella bolletjes goed uitlekken.
- Bepaal nu voor jezelf een volgorde van de ingrediënten voor op de spiesjes.
- Prik alle ingrediënten aan een cocktailprikker. Herhaal deze stap totdat alles op is.
- Leg de gevulde spiesjes langs de rand op een bord om zo de tapas borrel krans te maken.
- Je kunt takjes rozemarijn (14 keer) gebruiken ter garnering. Knip de bovenkant van elk takje af en prik deze tussen de spiesjes.
Tip: Maak deze tapas krans al wat eerder, zodat je het meteen kunt serveren zonder nog een tijdje in de keuken te staan. Dek het bord af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een fantastisch lekker hapje voor bij een borrel, picknick of high-tea zijn deze caprese spiesjes met pesto! En ook fijn: deze spiesjes zijn super snel gemaakt en ze zijn vegetarisch.