Rode linzensoep met tomaten

Rode linzensoep met tomaten

Rode linzensoep met tomaten

In de foodybox herfst van Kroon op het werk ontving ik veel lekkere producten. Toen ik de rode linzen van Valle del Sole en de tomate base van Food Fellows zag, wist ik meteen wat ik wilde maken. Een heerlijke smaakvolle rode linzensoep met tomaten en deze is super goed gelukt! En eerlijk gezegd ben ik fan geworden van de sauzen van Food Fellows. Ze worden gemaakt van geredde groenten, 100% natuurlijk en laag in zout, suiker en vet. Zowel de saus als dit recept van de rode linzensoep met tomaten zijn echte aanraders!

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 175 gram rode linzen
  • 550 gram tomate base / passata
  • 2 rode uien
  • 5 knoflooktenen
  • 2 winterpenen
  • 1/2 rode peper
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 theelepels komijn gemalen
  • Olijfolie
  • Peterselie
Benodigdheden:
  • Pan
  • Staafmixer
Bereidingswijze:
  1. Snijd de rode uien en knoflook fijn. Zet een pan op middelhoog vuur en fruit in een scheut olijfolie de fijngesneden rode uien en knoflook.
  2. Schil ondertussen de winterpenen en snijd in blokjes. Snijd ook de rode peper fijn. Bak beiden kort mee met de rode uien en knoflook.
  3. Voeg de rode linzen, tomate base, water, bouillonblokjes en gemalen komijn toe en laat zo’n 15 minuten rustig koken.
  4. Pureer met de staafmixer tot een egale soep.
  5. Serveer de rode linzensoep met tomaten met wat fijngesneden peterselie.
Soep | tomaten- groentesoep met balletjes
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Zin in een andere soep met tomaten? Aan de basis tomatensoep voeg ik soepgroenten, spaghetti en zelfgemaakte gehaktballetjes toe voor een heerlijke tomaten- groentesoep met balletjes!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.