
Gedroogde cranberries vind ik altijd heerlijk door de granola. Verse cranberries had ik nog nooit geproefd, ze hebben een friszure smaak. Ik maakte er een cranberry compote mee, een saus die je vooral als bijgerecht rond de Kerst ziet. Maar het is ook nu al super lekker bij wildgerechten of kaas zoals brie en camembert. Het is een makkelijk recept, in slechts 15 minuten klaar. De cranberry compote heb ik gezoet met wat suiker en sinaasappelsap. Voor extra smaak heb ik een kaneelstok toegevoegd.
Aantal: 350 gram
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram verse cranberries
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 kaneelstok
- 2 sinaasappels (rasp van 1, sap van 2)
Benodigdheden:
- Pan
- Rasp
- Sap pers
- Afsluitbaar potje of bakje
Bereidingswijze:
- Doe de cranberries, suiker en kaneelstok in een pan.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel boven de pan.
- Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sap toe bij de andere ingrediënten.
- Breng aan de kook op middelhoog vuur en roer telkens goed door.
- Laat zo’n 10 minuten pruttelen totdat alle cranberries zacht zijn geworden en open geknapt.
- Bewaar de afgekoelde cranberry compote in een afsluitbaar potje of bakje.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze Franse schapenkaas uit de oven met cranberry compote is een heerlijk borrelhapje! De Lou Larzac Pérail serveerde ik op een toastje.