
Dit is een echt herfstontbijt: gekarameliseerde appel met pangranola en kwark! Een aantal weken geleden had ik alleen nog een appel als fruit voor bij mijn ontbijt. Ik bakte deze in de pan samen met oa havermout, pitten, kaneel en honing. De gekarameliseerde appel met pangranola deed ik in een schaaltje bovenop kwark, maar je kunt natuurlijk ook voor yoghurt kiezen. Het is een heerlijk, makkelijk en voedzaam herfstontbijt!
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 1 appel
- 45 gram havermout
- 15 gram zonnebloempitten
- 15 gram pompoenpitten
- 10 gram lijnzaad
- 30 gram rozijnen
- 1,5 theelepel kaneel
- 2 eetlepels honing
- Klein scheutje olijfolie
Benodigdheden:
- Koekenpan
- 2 schaaltjes
Bereidingswijze:
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appel in een scheutje olijfolie licht bruin.
- Doe de overige ingrediënten, behalve de honing, erbij in de koekenpan.
- Roer goed door en bak zo’n 2 minuten met de appel mee.
- Meng daarna de honing door de granola en laat de pan nog kort op het vuur staan.
- Doe de kwark of yoghurt in de schaaltjes. Verdeel hier de gekarameliseerde appeltjes met pangranola over.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Meer zin in aardbeien dan appel? Deze heerlijke granola ontbijttaartjes met kwark en aardbeien zijn lekker en voedzaam! In 35 minuten klaar om te ontbijten met taart!