Vandaag is mijn laatste dag als twintiger. Morgen ben ik namelijk jarig en dan word ik 30 jaar! Daarom nu deze heerlijke granola ontbijttaartjes met kwark en aardbeien op Kokkerellen met Suus. Een feestje om te zien toch!? Deze granola ontbijttaartjes maak je in slechts 35 minuten, waarvan 15 minuten oventijd. Ook kan je de granolabakjes al een dag eerder maken, zodat je ze alleen nog hoeft te vullen met kwark en aardbeien. Lekker en voedzaam bij een uitgebreid ontbijt in het weekend of op een feestdag.
Aantal: 2-4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 15 gram zonnebloempitten
- 15 gram pompoenpitten
- 10 gram lijnzaad
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 bakje aardbeienkwark
- Aardbeien
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
- 4 kleine taartvormpjes van 12 cm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de taartvormpjes in en bekleed met bakpapier.
- Maak de granola door de ingrediënten goed met elkaar te mengen. De kwark en aardbeien laat je nog even staan.
- Verdeel de granola in de taartvormpjes en druk goed aan. Zorg dat er een opstaand randje is en zo weinig mogelijk gaten in de bodem.
- Zet de taartvormpjes in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Haal de kroontjes uit de aardbeien en spoel af onder de kraan. Snijd de aardbeien in plakjes.
- Laat de taartvormpjes eerst even afkoelen voordat je de granolabakjes eruit haalt.
- Doe de aardbeienkwark in de granolabakjes en leg hier de aardbeien plakjes bovenop.
- Serveer de granola ontbijttaartjes met kwark en aardbeien direct. Door de kwark wordt de granola namelijk snel zacht.
Tip: de granolabakjes kan je al een dag eerder maken. Zorg ervoor dat ze goed zijn afgekoeld en bewaar ze in een afgesloten bakje. In de ochtend vul je de granolabakjes met de kwark en aardbeien.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een heerlijke blauwe bessen kwarktaart met granolabodem, die je zowel als ontbijttaart als gezondere kwarktaart kan maken.