
Een heerlijke zomerse Griekse boeren salade: choriatiki. Een simpele salade, maar wel heel smaakvol. Zorg ervoor dat je verse ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt. Eigenlijk moet er in de salade een groene paprika, maar ik heb heel eigenwijs voor een gele paprika gekozen. De choriatiki kan je bij veel gerechten als salade serveren. Of als hoofdsalade eten op warme zomerse dagen. Maak jij binnenkort deze lekkere Griekse salade?
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 3 trostomaten
- 1 gele paprika
- 1/2 rode ui
- 200 gram feta (1 plak)
- 2 takjes oregano
- Sap van 1/2 citroen
- Flinke scheut olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Schaal
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer in halve plakjes, de tomaten in grove stukken en de rode ui in dunne plakjes. De paprika snijd je in de breedte in dunne plakken.
- Maak een dressing van de citroensap, olijfolie, zout en peper. Rits de blaadjes oregano van de takjes en snijd fijn. Meng de dressing en de fijngesneden oregano door de komkommer, tomaten, rode ui en paprika.
- Snijd de feta in blokjes en verdeel over de choriatiki, de Griekse boeren salade.

Griekse tzatziki
De tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht gemaakt met Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en dille.