
Wist je al dat ik 3,5 jaar in een pannenkoekenhuis heb gewerkt? Als bijbaantje op zaterdag in de bediening. Wat een fantastische tijd was dat! En het grappige was dat ik eigenlijk geen pannenkoeken lustte, maar dat heb ik leren eten door de kok. 😉 Nou moet ik wel toegeven dat ik hartige pannenkoeken lekkerder vind dan zoete pannenkoeken. Maar deze pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade zijn mega lekker! Leuk als traktatie van kinderen in de klas of als hapje bij een picknick. Je bakt de pannenkoeken met het basisrecept van Kokkerellen met Suus. Daarna besmeer je ze met aardbeienjam en rol je de pannenkoeken op. Op een spiesje met aardbeien ertussen en chocolade eroverheen. Lekker toch!?
Aantal: 5 spiesjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- Basis recept pannenkoeken:
- 125 gram tarwebloem
- 250 ml melk
- 1 ei
- Snufje zout
- Ongezouten roomboter
- Aardbeienjam
- 10 aardbeien
- 25 gram chocolade
Benodigdheden:
- Garde
- Mengkom
- Soeplepel
- Pannenkoekenpan of koekenpan
- Spatel
- Satéprikkers
- Steelpan
- Schaal (passend op de pan zonder de bodem aan te raken)
Bereidingswijze:
- Maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals aangegeven in het basisrecept. Laat de pannenkoeken daarna even afkoelen.
- Besmeer de pannenkoeken met aardbeienjam en rol op. Snijd van de zijkanten een stuk af en verdeel in vieren.
- Prik afwisselend de pannenkoeken en aardbeien op de spiesjes.
- Smelt de chocolade ‘au bain marie’. Dat doe je door een (steel)pan te vullen met een laagje water en deze op het vuur te zetten. Daarbovenop zet je een schaaltje waarin je de chocolade smelt. Zorg ervoor dat het schaaltje niet de bodem raakt van de pan.
- Pak een lepel en schenk de chocolade over de pannenkoek spiesjes met aardbeien.
- Laat de chocolade even hard worden voordat je de spiesjes serveert.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Basis recept om pannenkoeken zelf te maken. Tarwebloem, melk, een ei, een snufje zout en roomboter, meer heb je niet nodig.