Maak jij pannenkoeken met behulp van een pakje (zelfs kant en klaar verkrijgbaar)? Vanaf nu hoeft dat echt niet meer. Het is super simpel om zelf het pannenkoekenbeslag te maken met maar een paar ingrediënten die je vast al in huis hebt. Tarwebloem, melk, een ei, een snufje zout en roomboter, meer heb je niet nodig.
Wist je al dat het vandaag Nationale Pannenkoekendag is? Leerlingen van basisscholen in heel het land bakken pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Maak met dit recept ook pannenkoeken voor iemand in jouw omgeving!
Aantal pannenkoeken: 5 (1 persoon)
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 125 gram tarwebloem
- 250 ml melk
- 1 ei
- Snufje zout
- Ongezouten roomboter
Benodigdheden:
- Garde
- Mengkom
- Soeplepel
- Pannenkoekenpan of koekenpan
- Spatel
Bereidingswijze:
- Meng alle ingrediënten met elkaar en klop goed door met de garde.
- Zet een pan op middelhoog vuur en laat een klein beetje roomboter smelten.
- Giet een volle soeplepel beslag in het midden van de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich meer verdeeld.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze pannenkoek spiesjes met aardbeien en chocolade zijn mega lekker en leuk als traktatie van kinderen in de klas of bij een picknick.