
Deze salade met tonijn, radijs en veldsla maak ik, zeker in de lente en zomer, een aantal keren per maand. Sowieso eet ik vaker salade met warmer weer. Bij deze salade meng ik de tonijn met wat yoghurt mayonaise en breng ik het op smaak met een beetje zout en peper. Een heerlijke zomerse salade met, naast tonijn, ook radijs, veldsla, avocado, paprika, cherrytomaten en lente-ui. Eet jij ook met warmer weer vaker een salade? Wat is jouw favoriete salade?
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn (ik gebruikte Rio Mare ’tonno con Limone e pepe nero)
- 1 zak veldsla
- 125 gram cherrytomaten
- 1/2 komkommer
- 2 lente-uien
- 1 gele paprika
- 1 avocado
- Bosje radijs
- 1 eetlepel yoghurt mayonaise
- Zout
- Peper
- Honing-mosterd
Benodigdheden:
- Salade schaal
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Laat de tonijn uitlekken en meng in een schaaltje met de yoghurt mayonaise. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Doe de veldsla in de salade schaal.
- Snijd de cherrytomaten door de helft. De lente-uien in ringen, de radijsjes in plakjes en de komkommer en paprika in blokjes. De avocado mag je in plakjes snijden. Meng alles door de veldsla.
- Verdeel wat honing mosterd over de salade heen.
- Als laatste doe je de tonijn op de salade.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
De maanden mei en juni zijn dé maanden dat de heerlijke graskaas is te verkrijgen. Ik maakte vorig jaar een lekkere salade met veldsla, graskaas en druiven.