Bosbessen kwarktaart met granolabodem

Blauwe bessen kwarktaart met granolabodem

Bosbessen kwarktaart met granolabodem

Afgelopen vrijdag vierde ik met een winactie dat Kokkerellen met Suus alweer 2 jaar bestaat. Vandaag is het Bevrijdingsdag en aanstaande zondag is het Moederdag. Genoeg redenen dus voor taart! Deze keer een blauwe bessen kwarktaart met granolabodem, die je zowel als ontbijttaart als gezondere taart kan serveren. Gezonder aangezien de bodem is gemaakt van granola en de kwark heb ik gezoet met alleen een zakje vanillesuiker en fruit. Het bijzondere van deze kwarktaart zijn gekleurde strepen, ook wel een zebrataart genoemd. Maak ook dit lekkere recept en verras iemand in jouw omgeving met deze heerlijke gezondere kwarktaart!

Aantal: 4 (ontbijt) – 6 (taart) personen

Bereidingstijd: 30 minuten + minimaal 4 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten:

Granolabodem:

  • 100 gram vijfgranenvlokken of havermoutvlokken
  • 15 gram lijnzaad
  • 10 gram pompoenpitten
  • 10 gram zonnebloempitten
  • 30 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3,5 eetlepels honing

Kwarklaag:

  • 1 kg magere kwark (op kamertemperatuur)
  • 250 gram blauwe bessen diepvries
  • 8 gelatineblaadjes
  • 100 ml water
  • 1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakpapier
  • Springvorm 17 cm
  • 2 mengkommen
  • Schaaltje
  • Weegschaal
  • Staafmixer
  • Maatbeker
  • 2 steelpannetjes
  • 2 eetlepels
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier, ook de randen.
  2. Meng alle ingediënten voor de granolabodem goed met elkaar. Verdeel de granola over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm voor 15 minuten in de oven en laat de springvorm daarna goed afkoelen.
  3. Doe de kwark in 1 mengkom en roer de vanillesuiker hier goed door. Schep nu 350 gram kwark in een andere mengkom.
  4. Laat 4 gelatineblaadjes een aantal minuten weken in een schaaltje met koud water.
  5. Pureer de blauwe bessen met de staafmixer in een maatbeker tot een egale massa. Verwarm de gepureerde blauwe bessen in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur voordat het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los het op in de verwarmde gepureerde blauwe bessen. Blijf goed roeren tot je geen gelatineblaadjes meer ziet.
  6. Roer dit nu in de mengkom met 350 gram kwark goed door.
  7. Laat nu de overige 4 gelatineblaadjes weken in het schaaltje met water.
  8. Verwarm ondertussen 100 ml water in de schone steelpan. Haal de pan van het vuur voordat het kookt. Los de gelatineblaadjes hierin op. Meng met de 650 gram kwark.
  9. Pak de springvorm en 2 eetlepels. Afwisselend schep je 2 eetlepels van de witte en de paarse kwark in de springvorm. Schep de volgende lepels in het midden van de vorige kleur. Je zult zien dat verschillende lagen van de kleuren ontstaan. Ga door totdat beiden kleuren kwark op zijn.
  10. Zet de springvorm met de kwark voor minstens 4 uur in de koelkast.
  11. De bovenkant, van de blauwe bessen kwarktaart met granolabodem, kan je versieren met fruit, granola en geraspte chocolade.
Zoete hapjes | kwarktaart met sinaasappel speculaas en Licor 43
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze kwarktaart met sinaasappel, speculaas en Licor 43 is zo onwijs lekker. Ik maakte het in de maand december, maar ook in de andere maanden een heerlijke frisse kwarktaart!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.