
Nasi goreng is het nationale gerecht van Indonesië. Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Etensrestjes van de vorige dag worden opgebakken met gekookte rijst en vaak wordt er een gebakken ei toegevoegd. Bij dit recept maak ik geen gebruik van etensrestjes. Met gekookte zilvervliesrijst, kippendijen, verse groenten en een lekkere kruidenmix maak je zelf heel makkelijk nasi goreng. Nasi goreng van zilvervliesrijst is handig als mealprep, bijvoorbeeld voor later in de week.
Eet je wel eens nasi goreng? Maak je dan gebruik van etensrestjes? Of maak je liever alles vers? Probeer dan eens dit lekkere recept! Stuur je mij een foto als je het recept hebt gemaakt, dat vind ik altijd leuk om te zien!
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 225 zilvervliesrijst
- 550 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 340 gram kippendijen
- 1 winterpeen
- 1 courgette
- Een rode paprika
- 2 eieren
- olijfolie
- 1 zak kroepoek
- satésaus
Kruidenmix:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel ketjap
- 3 knoflooktenen
- Sap 1/2 citroen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder sweet
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel masala
Benodigdheden:
- 2 steelpannetjes waarvan 1 met deksel
- Wok
- Koekenpan
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst in de steelpan met het kippenbouillonblokje.
- Snijd de kippendijen in stukjes en bak in de wok met een scheut olijfolie.
- Schil de winterpeen en was de courgette en de rode paprika. Snijd in kleine stukjes en bak mee met de stukjes kippendijen.
- Bak in de koekenpan de spiegeleieren in een scheut olijfolie.
- Meng de ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar in een klein schaaltje.
- Roer de rijst en de kruidenmix goed door de kippendijen en groenten.
- Bak de nasi goreng nog zo’n 5 minuten op laag vuur.
- Serveer met kroepoek en satésaus.

Zin in een ander gerecht met zilvervliesrijst? Kies dan voor ‘rijst met kip en broccoli‘. Een heerlijk eenvoudig en smaakvol gerecht.