Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram broccoli
- 1 rode paprika
- Handje cashewnoten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 350 gram kippendijen of kipfilet
- Scheut ketjap manis
- Olijfolie
- 1/2 kipbouillonblokje
Benodigdheden:
- Steelpan
- Pan met stoommandje
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op het vuur. Snijd de broccoli in roosjes en doe deze in het stoommandje. Zet het stoommandje op de pan met water en doe de deksel erop.
- Verwarm de koekenpan met een scheut olijfolie. Snijd de kippendijen in blokjes en bak in de koekenpan.
- Doe in de steelpan de rijst en voeg water toe. Een trucje wat ik altijd gebruik is een klein koffiekopje vullen met rijst. De rijst doe je in de steelpan. Daarna vul je het kopje tweemaal met water. Verhouding is 1:2. Voeg een half bouillonblokje toe en doe de deksel op de pan. De rijst is klaar als het water volledig is opgenomen door de rijst.
- Wanneer de kipblokjes bruin zijn gebakken doe je een scheut ketjap manis in de pan erbij. Roer goed door elkaar en laat nog even kort bakken.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Verdeel alles over 2 borden. De paprika verdeel je over de broccoli. Strooi op het laatst nog wat cashewnoten over de broccoli en paprika.