Soep | uiensoep met Gruyère kaas

Uiensoep met gruyère kaas

Soep | uiensoep met gruyère kaas

Bij kouder weer hoort natuurlijk een lekkere soep! Een soep waar je het zeker warm van gaat krijgen, is deze heerlijke uiensoep met gruyère kaas. De uien laat je wel een half uur karameliseren voor een extra lekkere smaak. Rasp ondertussen deze gruyère kaas van Kaaskraam rijkelijk over plakken stokbrood die je daarna afbakt in de oven. Succes gegarandeerd! 🙂

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
  • 300 gram gesneden uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels tijm (of 3 verse takjes tijm)
  • 20 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje runderbouillon
  • 500 ml water
  • Peper
  • 1 stokbrood
  • 100 gram gruyère kaas
Benodigdheden:
  • Pan met dikke bodem
  • Knoflookpers
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp
Bereidingswijze:
  1. Smelt de roomboter in de pan. Bak hierin de uien op laag vuur.
  2. Laat de uien 30 minuten karameliseren in de pan. Roer telkens wel goed door!
  3. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  4. Knijp de knoflooktenen met de pers uit boven de pan. Doe de tijm er ook bij en meng met de uien.
  5. Roer de tarwebloem door de uien en laat even garen.
  6. Giet het water er in delen bij, meng telkens goed met de uien.
  7. Verkruimel het runderbouillonblokje boven de pan.
  8. Laat de soep 15 minuten rustig koken.
  9. Snijd het stokbrood schuin in dunne plakken en leg het stokbrood op het bakpapier in de oven.
  10. Rasp de gruyère kaas en strooi rijkelijk bovenop de plakken stokbrood.
  11. Breng de soep op smaak met peper.
  12. Verdeel de uiensoep over 2 kommen en leg daar een plak stokbrood met gruyère kaas bovenop.
Soep | heldere paddenstoelen soep

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Met shiitakes, oesterzwammen, bundelzwammen en kastanjechampignons heb ik een heerlijke heldere bospaddenstoelensoep gemaakt.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.