
Afgelopen zomer reden wij hoog in de bergen van de Rocky Mountains National Park in Amerika. Met 6 graden, sneeuw om ons heen en alleen een dikke trui aan, hadden we het toch wel koud gekregen. In het Alpine Visitor Center op ongeveer 3600 meter haalden we lekkere warme thee, koffie en een cinnamon roll erbij als ontbijt. Met een prachtig uitzicht over de bergen hebben we hiervan lekker zitten genieten. Een paar weken geleden heb ik snelle cinnamon rolls van croissantdeeg met een roomkaas gemaakt. Goed gelukt en super lekker! Het recept heb ik uitgewerkt zodat jij het ook kan maken.
Aantal: 8
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
Ingrediënten:
Voor de cinnamon rolls:
- Rol croissantdeeg voor super croissants (350 gram)
- 30 gram ongezouten roomboter
- 35 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
Voor de roomkaas:
- 100 gram monchou
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 theelepel kaneel
Benodigdheden:
- Oven
- Springvorm
- Bakpapier
- Steelpan
- Kwastje
- Schaaltje
- Scherp mes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de springvorm met het bakpapier.
- Maak de verpakking van het croissantdeeg open en rol uit.
- Smelt de boter in de steelpan en smeer het croissantdeeg daarmee in.
- Meng de donkerbruine basterdsuiker en kaneel met elkaar en verdeel eerlijk over het croissantdeeg.
- Rol het croissantdeeg strak op en snijd er 8 gelijke plakken van.
- Leg 1 plakje in het midden van de springvorm en leg de anderen daar omheen. Houdt ongeveer 1 centimeter afstand van elkaar.
- Smeer nog wat gesmolten boter op de bovenkant van de plakken en strooi er nog wat suiker/kaneel op.
- Zet de springvorm voor ongeveer 15 minuten in de oven. De cinnamon rolls zijn goed als ze goudbruin zijn gebakken.
- Maak ondertussen de roomkaas door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Doe in een schaaltje.
- Smeer de roomkaas op de cinnamon rolls van croissantdeeg.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Met maar 5 minuten bereidingstijd, geniet je snel van deze herfst smoothie met peer en kaneel.