Hartige hapjes | Tynjetaler kaassalade

Hartige hapjes | Tynjetaler kaassalade

Bij de camembert (zie recept eerder deze maand) stuurde Kaaskraam een stukje Tynjetaler gatenkaas op. Een kaas die zeer geschikt is voor het maken van een kaasfondue. De smaak van de kaas zette mij aan het denken: romig, ietsjes zoet en een licht pittige nasmaak. Ik heb hiermee een kaassalade gemaakt met lente-ui. Super lekker voor op een toastje bij de borrel of op brood bij de lunch. In 10 minuten heb je een lekkere salade op tafel staan!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram Tynjetaler gatenkaas
  • 1 eetlepel yoghurt mayo
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1,5 eetlepel honing mosterd
  • 1 lente-ui
  • Peper

Benodigdheden:

  • Schaaltje

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kaas in kleine blokjes en doe in een schaaltje.
  2. Meng de kaas met de yoghurt mayo, yoghurt en honing mosterd.
  3. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng met de kaassalade.
  4. Breng op smaak met peper en serveer met wat toastjes.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.