
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 2 pakjes gnocchi
- 500 gram broccoli
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram pijnboompitten
- 10 gram basilicum
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper
- Zout
Benodigdheden:
- 2 pannen + 1 stoommandje.
- Koekenpan
- Hakmoletje
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water en het stoommandje op het vuur. Snijd de broccoli in roosjes en doe in het stoommandje. Laat het ongeveer 5 minuten stomen.
- Zet een pan met gezouten water op het vuur. Wanneer het water kookt, doe je de gnocchi in de pan. Kook voor 2-3 minuten en giet het af zodra de gnocchi boven komt drijven. Zie de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in de koekenpan.
- Maak de pesto door pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflooktenen, basilicum en olijfolie in het hakmolentje te doen. Laat al een keer kort draaien.
- Voeg er 300 gram gestoomde broccoli bij en mix tot een glad mengsel.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Meng de pesto door de gnocchi en schep op de borden.
- Verdeel de laatste 200 gram broccoli over de gnocchi en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover.