Avondeten | gnocchi met broccolipesto

Avondeten | gnocchi met broccolipesto

Afgelopen zomer heb ik in Amerika het tijdschrift ‘Italian cooking’ gekocht. Daar staan wel 115 authentieke Italiaanse recepten in! Echt een fantastisch blad wat ik niet kon laten liggen. Daarin staat ook een broccolipesto met geroosterde tomatensoep (ook een heerlijke combi) wat mij inspireerde tot dit gerecht. Ik heb mijn eigen versie van de broccolipesto gemaakt en mengde dat met gnocchi. Wat broccoli roosjes en Parmezaanse kaas erbij en je hebt in 20 minuten een heerlijk gerecht op tafel staan!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 pakjes gnocchi
  • 500 gram broccoli
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 10 gram basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden:

  • 2 pannen + 1 stoommandje.
  • Koekenpan
  • Hakmoletje

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water en het stoommandje op het vuur. Snijd de broccoli in roosjes en doe in het stoommandje. Laat het ongeveer 5 minuten stomen.
  2. Zet een pan met gezouten water op het vuur. Wanneer het water kookt, doe je de gnocchi in de pan. Kook voor 2-3 minuten en giet het af zodra de gnocchi boven komt drijven. Zie de verpakking.
  3. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan.
  4. Maak de pesto door pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflooktenen, basilicum en olijfolie in het hakmolentje te doen. Laat al een keer kort draaien.
  5. Voeg er 300 gram gestoomde broccoli bij en mix tot een glad mengsel.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  7. Meng de pesto door de gnocchi en schep op de borden.
  8. Verdeel de laatste 200 gram broccoli over de gnocchi en rasp nog wat Parmezaanse kaas erover.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.