#hotspot Nederland Amsterdam Neni Deli

#hotspot | Nederland – Amsterdam – NENI Deli

  • Naam: NENI Deli
  • Land: Nederland
  • Plaats: Amsterdam
  • Adres: Stadionplein 8, 1076 CM Amsterdam
  • Website

In Amsterdam zijn vele leuke en goede eetplekjes te vinden. Ga ook eens buiten het centrum kijken bij het Olympische Stadion. In de oude Citroën garage zit NENI, een restaurant met oost mediterraanse keuken. Kookboekenschrijfster Haya Molcho komt uit Israël en opende in Amsterdam haar inmiddels 10de restaurant. Familie staat centraal, dat blijkt ook uit de naam NENI, dit zijn de initialen van haar 4 zonen. Het motto van de familie is ‘life is beautiful. Be part of it’.

Bij NENI Amsterdam zijn er verschillende gedeeltes: het restaurant met een grote open keuken, NENI Deli, cocktailbar The Lemonman en een eigen bakkerij. Wij hebben gegeten bij NENI Deli waar je onder andere mezze, pita en brood uit de bakkerij kunt eten. Het eten bestel je bij de kassa, daarna neem je plaats aan een tafeltje, ziet het eten klaar gemaakt worden in de open keuken en daarna kan je smullen van het heerlijke eten!

Ik koos voor de pita ‘chicken shawarma’. Een pita met geroosterde kip, sla, sjalot knoflook crème fraîche en zelfgemaakte zure augurken. Wat onwijs lekker, zoveel smaak bij elke hap!

We bestelden ook de mezze ‘sakuska’. Dat waren geroosterde tomaten, aubergine, paprika, rucola en zuurdesembrood. Hier zou ik het recept wel van willen hebben! Zo ongelofelijk lekker.

Kortom, we hebben heerlijk gegeten bij NENI Deli. Hier komen we nog wel eens terug, misschien om in het restaurant te eten. Een aanrader in Amsterdam!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.