Blog | hamburgerparty

Blog | hamburgerparty

Voor mijn verjaardag en onze housewarming organiseerden mijn vriend en ik een hamburgerparty. Voordeel van een hamburgerparty is dat je tijdens het feestje niet veel meer hoeft te doen. De mensen die je hebt uitgenodigd pakken alles zelf en bakken hun eigen hamburgers. Maar hoe organiseer je zo’n hamburgerparty? In deze blog vertel ik meer over hoe wij dit hebben gedaan. Op deze foto zie je de tafel met het eten, borden en bestek. Achter het muurtje is onze keuken en daar stond het drinken.

Bij een hamburgerparty zijn de hamburgers natuurlijk het allerbelangrijkste! Zorg ervoor dat je goede en lekkere hamburgers koopt! Wij haalden deze hamburgers bij de Landwinkel in de buurt. We kochten 3 soorten: beef, half om half en bok. Reken op 3 hamburgers per persoon. Niet iedereen kan 3 hamburgers op, maar beter teveel dan te weinig. Hamburgers die over zijn kan je alsnog bakken en in de diepvries doen.

Naast verschillende soorten broodjes en sauzen, stonden ook een aantal soorten kaas op tafel: smeltkaas, geitenkaas en mozzarella. Qua toppings kan je verder denken aan tomaat, augurk, sla, gegrilde courgette, guacamole, komkommer en rode peper. Bedenk ook wat je gasten als side-dish lekker vinden. We organiseerden deze hamburger party 2 keer: voor familie en 3 weken later met vrienden en buren. Bij het feestje met familie hadden we meer salades en bij het andere feestje juist stokbrood en smeersels.

Een hamburger is natuurlijk niet compleet zonder ui en bacon. Deze hadden we van te voren al gebakken en in schalen bij de bbq staan. Iedereen pakte zelf een hamburger en bakte deze op de bbq. Is de hamburger bijna klaar, doe dan uien, bacon en kaas erop. Even je broodje roosteren op de bbq en je kunt de hamburger gaan bouwen! Eetsmakelijk!

Aan de kleinsten hadden we ook gedacht. In de diepvries lagen lekkere ijsjes. En we staken de vuurkorf aan zodat we marsmallows konden maken! Gezellig zo’n vuurtje en die marsmallows zijn natuurlijk super lekker!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.