Avondeten | gehaktbrood

Een nieuwe maand en een nieuw seizoen. In de maand oktober zal ik heerlijke herfstrecepten plaatsen. Vandaag het eerste recept en dat is gehaktbrood met spek en een lekker sausje bovenop. Aardappels, groente en een plak gehaktbrood, vast en zeker blije gezichten aan tafel! 🙂

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 1 kg half om half gehakt
  • 150 gram ontbijtspek
  • 2 rode uien
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 ei
  • 2 takjes rozemarijn
  • 60 gram ketchup
  • 10 gram bruine suiker
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakpapier
  • Cakeblik
  • Schaal
  • Schaaltje

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Verkreukel het bakpapier en doe dit in het cakeblik.
  3. Leg de plakjes ontbijtspek over de rand van het cakeblik. Zorg ervoor dat de helft van elke plak buiten het cakeblik hangt.
  4. Snijd de uien en knoflook fijn. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.
  5. Doe het gehakt in een schaal en meng met de uien, knoflook, rozemarijn, mosterd, ei en wat peper en zout.
  6. Doe het gehakt in het cakeblik en druk goed aan zodat het gehakt goed is verdeeld.
  7. Meng de ketchup en suiker met elkaar in het schaaltje. Smeer de helft van het saus op het gehakt.
  8. Vouw het spek over het gehaktbrood heen.
  9. Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven. Smeer dan de overgebleven saus over het spek heen en zet voor 15 minuten terug in de oven.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.