
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 1 kg half om half gehakt
- 150 gram ontbijtspek
- 2 rode uien
- 3 knoflooktenen
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 ei
- 2 takjes rozemarijn
- 60 gram ketchup
- 10 gram bruine suiker
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
- Cakeblik
- Schaal
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Verkreukel het bakpapier en doe dit in het cakeblik.
- Leg de plakjes ontbijtspek over de rand van het cakeblik. Zorg ervoor dat de helft van elke plak buiten het cakeblik hangt.
- Snijd de uien en knoflook fijn. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.
- Doe het gehakt in een schaal en meng met de uien, knoflook, rozemarijn, mosterd, ei en wat peper en zout.
- Doe het gehakt in het cakeblik en druk goed aan zodat het gehakt goed is verdeeld.
- Meng de ketchup en suiker met elkaar in het schaaltje. Smeer de helft van het saus op het gehakt.
- Vouw het spek over het gehaktbrood heen.
- Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven. Smeer dan de overgebleven saus over het spek heen en zet voor 15 minuten terug in de oven.