#hotspot Nederland Maastricht De Brandweerkantine

#hotspot | Nederland – Maastricht – De Brandweerkantine

  • Naam: De Brandweerkantine
  • Land: Nederland
  • Plaats: Maastricht
  • Adres: Capucijnenstraat 21, 6211 RN Maastricht
  • Website

Tijdens of na een dagje winkelen in Maastricht lust je vast een lekkere lunch of diner. Ik heb daar een leuke plek voor gevonden! Op loopafstand van het centrum en het Vrijthof vind je De Brandweerkantine. Tot midden jaren ’90 werd het gebouw gebruikt als brandweerkazerne. Inmiddels is het omgebouwd tot restaurant en zitten er ook kantoren, werkplekken en ateliers in.

De oude brandweerkazerne is heel gaaf ingericht met een bar en een gezellig zithoekje. Eten doe je aan en op één van de oude (school)meubeltjes. In de Kantine Bibliotheek zijn werkplekken ingericht met wifi waar je kunt werken of een boek kunt ruilen. Ook zijn er speciale dagen: snitzel-dienstag, op woensdag fish and chips en ribjes donderdag. Iedere dinsdagavond is er een movie-night. Iedere woensdagavond worden er ping pong tafels neergezet.

Bij de Brandweerkantine in Maastricht kan je ontbijten, lunchen en avondeten. Inmiddels ben ik er al twee keer gaan lunchen! Op de kaart staat een ruime keuze uit belegde broodjes, pita’s en salades. De eerste keer had ik een pita met gemarineerd, zacht gegaard vlees van het Iberico varken met koolsalade en lente ui. Heerlijk, wat heb ik hiervan zitten genieten. Mijn vriend had een salade met gemarineerde octopus, krieltjes, radicchio, zwarte olijven en tomaten-paprika dressing. Ook dit viel goed in de smaak!

Een aantal weken later…

… ging ik toevallig weer naar Maastricht met een vriendin. Mede door mijn enthousiaste verhaal en goede ervaring zijn we gaan lunchen bij de Brandweerkantine. Beiden kozen we voor een rogge zuurdesembrood met dun gesneden gerookte runder ribeye met tomaatjes gemarineerd in balsamico en gepofte knoflook mayo. Het stelde absoluut niet teleur, wat kan je hier lekker lunchen! Dus ben je in Maastricht, ga naar De Brandweerkantine!

#hotspot Nederland - Wijlre - Brasserie Amuseer
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Ben je in Zuid-Limburg? Bourgondisch genieten kan je bij Brasserie Amuseer in Wijlre. Genoten van een heerlijke smaakvolle lunchplank met soep en belegde broodjes.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.