
In de zomer van 2017 heb ik voor het eerst een mac and cheese gegeten in San Francisco. Wat is dat machtig lekker zeg! Deze zomer ga ik weer roadtrippen in Amerika! Onder andere naar Yellowstone, Grand Teton, Arches en Rocky Mountains. Op Kokkerellen met Suus zet ik de komende weken Amerikaanse gerechten online. En nu dus als eerste een lekkere mac and cheese met hamblokjes.
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 90 gram macaroni
- 100 gram kaas
- 125 gram hamblokjes
- 25 gram ongezouten roomboter
- 30 gram tarwebloem
- 250 ml melk
- 2 eetlepels paneermeel
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- 2 pannen
- Ovenschaaltje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Kook de macaroni in een pan met gezouten water.
- Maak ondertussen een roux: Smelt de boter in de pan op laag vuur.
Pak een garde en roer de bloem hier in 1 keer door totdat alle bloem is opgenomen. Nu laat je de roux garen. Zorg ervoor dat je regelmatig roert. De roux is na een aantal minuten klaar. - Nu ga je er een kaassaus van maken: Voeg de melk toe bij de roux. Roer met de garde goed door. Voeg telkens nieuwe melk toe wanneer de melk volledig is opgenomen. Haal de pan van het vuur en roer 75 gram kaas erdoor. De kaassaus is klaar als alle kaas is gesmolten.
- Giet de macaroni af en roer de kaassaus en hamblokjes erdoor.
- Breng op smaak met peper.
- Vet een ovenschaaltje in met een klein beetje olijfolie. Doe hierin de mac and cheese met de hamblokjes.
- Meng de paneermeel met de overgebleven 25 gram kaas. Strooi dit op mac and cheese.
- Zet de mac and cheese met hamblokjes ongeveer 20 minuten in de oven totdat er een krokant laagje op zit.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Mooie herinneringen aan deze ‘vakantie macaroni’: macaroni met smac, prei en paprika. Heerlijk en in slechts 10 minuten klaar!