Hartige hapjes | kipnuggets met boerderijchips en dip

Voor boerderijchips mocht ik aan de slag om een lekkere dip te bedenken. Ik heb een frisse yoghurt dip gemaakt met citroen, knoflook en lente-ui. Boerderijchips wordt gemaakt van eigen geteelde aardappelen. De chips wordt op de boerderij gebakken, met schil in 100% zonnebloemolie. Ik vond de chips erg lekker, maar toch wilde ik er graag iets extra’s mee doen. Ik heb kipnuggets mee gemaakt, lekker krokant door de chips en heerlijk met de frisse dip erbij. De kipnuggets had ik meegenomen naar vrienden en ze waren al snel op!

Aantal: ongeveer 20

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

 • 300 gram kipdijfilet
 • 100 gram boerderijchips
 • 75 gram tarwebloem
 • 2 eieren
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 3 theelepels Italiaanse kruiden
 • 2 knoflooktenen
 • 125 gram yoghurt
 • 1 lente-ui
 • Sap van een halve citroen
 • Knoflookpoeder
 • Peper
 • Olijfolie

Benodigdheden:

 • 4 schaaltjes
 • Deegroller
 • Bakpapier
 • 1 boterhamzakje of zipzakje
 • Koekenpan

Bereidingswijze:

 1. Leg de kipdijfilet tussen bakpapier en sla plat met een deegroller.
 2. Snijd de platgeslagen kipdijfilet in kleinere stukken.
 3. Zet 3 schaaltjes naast elkaar. In schaaltje 1 meng je de tarwebloem, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. In schaaltje 2 kluts je 2 eieren. Voor schaaltje 3 doe je de boerderijchips in een zakje en sla je de chips kleiner met de deegroller.
 4. Nu ga je de stukken kipdijfilet paneren. Zorg ervoor dat je met 1 hand gebruikt voor de ‘droge’ schaaltjes (tarwebloem en chips) en je andere hand voor het schaaltje met ei. Haal eerst de kipdijfilet door de tarwebloem, dan door het ei en daarna door de boerderijchips. Herhaal tot alle stukken kipdijfilet klaar zijn.
 5. Zet nu een koekenpan op het vuur en doe daar een flinke scheut olijfolie in. Bak de kipnuggets krokant en de kip gaar. Dit duurt zeker 5 minuten. Snijd eventueel een kipnugget open om ge kijken of het echt gaar is.
 6. Maak de frisse dip in een schaaltje door de yoghurt te mengen met de sap van citroen, uitgeknepen knoflooktenen, in ringen gesneden lente-ui en breng op smaak met peper.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.