Hartige hapjes | pesto gehaktballetjes bij kaasfondue

Van Kaaskraam kreeg ik een kaasfondue in blik opgestuurd. Dit is een kaasfondue gemaakt met kaas van de boerderij, zonder toevoegingen en conserveermiddelen. Hierbij wilde ik een lekkere dip maken. Ik heb pesto gehaktballetjes gemaakt en dit bleek een zeer lekkere dipper te zijn in de kaasfondue!

Aantal: ongeveer 25 gehaktballetjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 350 gram half om half gehakt
  • 125 gram pesto
  • 2 knoflooktenen
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Peper
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Schaal
  • Koekenpan
  • Weegschaal
  • Schaaltje

Bereidingswijze:

  1. Bereid de kaasfondue voor zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Doe het gehakt in een schaal. Knijp de knoflooktenen boven de schaal uit. Voeg de pesto, paneermeel en peper toe en meng goed door elkaar.
  3. Wanneer het gehaktmengsel nog te nat is, voeg je wat meer paneermeel toe.
  4. Met de weegschaal weeg je het gehakt af op 20 gram per balletje.
  5. Rol de gehaktballetjes en bak deze in de olijfolie in de koekenpan.
  6. Doe de gebakken gehaktballetjes in een schaaltje en zet bij de kaasfondue.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.