Blog | bbq masterclass Iers lams- en rundvlees

Op donderdag 13 juni mocht ik de Bord Bia (de Irish Food Board) masterclass ‘101 mogelijkheden op de bbq met Iers lams- en rundvlees’ volgen. De masterclass was in het Rook & BBQ Experience Center Rookoven in Nunspeet. Toevallig had ik een week vakantie en kon ik bij dit event aanwezig zijn! Ik vond het een super gave ervaring!

Chefs Andrès Delpeut en Michael van der Kroft vertelden vol passie over het Iers lams- en rundvlees en demonstreerden hoe je dit het beste kunt bereiden op de bbq. Lamsrack werd op de vetlaag uitgebakken en daarna koteletjes van gesneden. Twee prachtige stukken ribeye werden in zijn geheel langzaam gegaard tot het een kerntemperatuur van 50 graden had bereikt. Daarna werd de ribeye gegrild boven open vuur.

Wanneer je een schort omdeed mocht je helpen met het bereiden van de gerechtjes. Aan Andrès vroeg ik waarmee ik kon helpen. Allereerst vroeg hij om een lepel. Haha iedereen moet onderaan beginnen. 😉 Daarna mocht ik helpen met het opmaken van de bordjes met lamsvlees. Een koteletje, gebakken lamszwezerik, salsa, gekarameliseerde appel en gestoofde radijsjes. Dit was echt een heerlijk gerechtje!

We mochten ook nog andere gerechtjes proeven die waren bereid op de bbq. Zoals hamburgers waarbij picanha werd gedraaid tot vers gehakt. Panzanella gemaakt met onder andere gegrilde paprika, super lekker! Verschillende groenten, zoals worteltjes en broccoli, en van gegrilde bloemkool werd een heerlijk sausje gemaakt. Ik heb ook zelfs een stukje tong gegeten! Ik vond het een leuke, interessante en leerzame masterclass!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.