Blog | foodfotografie en styling workshop

In de blog over mijn doelen voor 2019 schreef ik het al: ik wilde graag een foodfotografie workshop gaan volgen. Om meer te leren over mijn spiegelreflexcamera en foodfotografie. Al lange tijd wist ik welke workshop ik wilde gaan doen: Foodfotografie en styling workshop van foodfotograaf Simone van Simone’s Kitchen en styliste Caroline van Eighteleven Styling.

In mei was het zover! In de studio van Simone in Almere was van 10.00 uur tot 16.00 uur de workshop. In de ochtend werd de theorie van foodfotografie en styling uitgelegd. Denk hierbij aan witbalans, sluitertijd, diafragma, basisregels van styling, compositieregels en props. Ook kregen we vele goede tips qua styling en waar je leuke props kunt vinden.

Na een heerlijke lunch mochten we al het geleerde in de praktijk brengen en hiermee oefenen. Voordeel van deze workshop is dat de groep expres klein wordt gehouden, maximaal 8 personen. Daardoor kunnen Simone en Caroline tijdens het oefenen rondlopen, helpen, tips geven en vragen beantwoorden. De studio van Simone is echt fantastisch. Een grote kast vol met props; schaaltjes, borden, bestek, glazen, enz. Ook zijn er heel veel doekjes en ondergronden die je kunt gebruiken.

Tijdens deze workshop gebruikten we eten wat over was van de lunch of andere ingrediënten die waren gekocht. In tweetallen mochten we hiermee aan de slag om te oefenen. Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik onder andere een kaasplankje en een pastasalade proberen op de foto te zetten. De houten ondergrond vond ik erg gaaf om te gebruiken! Nadat we langere tijd hadden geoefend, kregen we nog uitleg over de nabewerking van foto’s.

Deze foodfotografie en styling workshop is echt een aanrader. Het is zo leuk om een hele dag in een echte studio met foodfotografie bezig te zijn! Heel interessant om meer te leren over zowel de theoretische kant als de praktische kant van foodfotografie en styling. Simone en Caroline zijn zeer fijne en lieve mensen die je echt wat willen leren en verder willen helpen.

Denk je nu: wauw, het lijkt mij zo gaaf om ook deze foodfotografie en styling workshop te volgen! DOEN! Lees er meer over via de website van Simone en geef je op.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.