Avondeten | kabeljauwburger met avocado

kabeljauwburgers met avocado

Alweer de 3de en laatste opdracht van de topmemberactie van Uit Pauline’s Keuken en de Eat Me avocado’s. Ik heb gekozen voor heerlijke kabeljauwburgers waarbij de avocado op 2 manieren is verwerkt. Een makkelijk en snel gerecht, het is in slechts 10 minuten klaar.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwburgers
  • 2 harde broodjes
  • 1 avocado
  • Handje rucola
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel yoghurt mayonaise
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Schaaltje

Bereidingswijze:

  1. Bak de kabeljauwburgers in 8 tot 10 minuten goudbruin in een scheut olijfolie in de koekenpan.
  2. Snijd de broodjes doormidden en leg de bovenkanten aan de kant.
  3. Verwijder de schil en de pit van de avocado.
  4. Pak een schaaltje en prak de helft van de avocado fijn. Meng hierdoor een eetlepel yoghurtmayonaise en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit op de onderste helften van de broodjes en leg er wat rucola bovenop.
  5. Snijd de tomaat in plakjes en leg op de rucola.
  6. Leg de gebakken kabeljauwburgers op de tomaat.
  7. Snijd de andere helft van de avocado in plakjes en verdeel over de kabeljauwburgers.
  8. Leg de bovenkanten van de broodjes op de plakjes avocado.
Risotto met garnalen en citroen

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Wil je een ander lekker recept met vis maken? Kies dan voor deze risotto met garnalen en citroen! Deze risotto kan heel goed gegeten worden met warmer weer. Door de citroen wordt de risotto juist heel fris. Op Kokkerellen met Suus staan nog meer lekkere recepten met vis!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.