#hotspot | Nederland - BerkelEnschot - La Trappe - Het Proeflokaal

#hotspot | Nederland – Berkel-Enschot – La Trappe Het Proeflokaal

  • Naam: La Trappe Het Proeflokaal
  • Land: Nederland
  • Plaats: Berkel-Enschot
  • Adres: Eindhovenseweg 3, 5056 RP Berkel-Enschot
  • Website

Heb je al wel eens een rondleiding gehad bij een bierbrouwerij? Het bier La Trappe Trappist wordt geproduceerd binnen de muren van abdij ‘Onze Lieve Vrouw van Koningshoeve’ en wordt gebrouwen onder toezicht en verantwoordelijkheid van monniken. Echt trappistenbier dus!

Tijdens de rondleiding leer je meer over het proces van bier brouwen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, namelijk hop, gerst, gist en water. Ook loop je over het terrein van de bierbrouwerij en zie je de plek waar het bier wordt gebotteld in flessen. Aan het eind van de rondleiding kijk je naar een film onder het genot van een heerlijke trappistenbier!

Naast bier worden ook nog andere producten gemaakt. Trappistenkaas uit de eigen kaasmakerij, jam met vruchten van het landgoed en honing uit de eigen imkerij. In de bakkerij maken de monniken ook bierborstelbrood, rozijnenbrood en worstenbrood. Dit alles wordt verkocht in de kloosterwinkel.

Op het terras van Het Proeflokaal dronken we natuurlijk nog een trappistenbier! Daarbij bestelden we heerlijke bierborstelbrood en trappistenkaas. Bierborstelbrood wordt gemaakt van de bestanddelen die achterblijven na het bierbrouwen. Super lekker, ga het proeven bij Het Proeflokaal en is exclusief verkrijgbaar bij de kloosterwinkel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.