Blog | too good to go

Heb jij al gehoord van de app ‘too good to go’? Via de app kan je voedsel dat overblijft in horeca en winkels tegen een lagere prijs kopen. Zo wordt het aan het eind van de dag niet weggooit, maar kan jij er nog lekker van eten! 

Een tijdje geleden kocht ik via de app ook een magic box bij de Jumbo. Tussen 16.00 uur en 19.00 uur kon ik een goed gevulde tas ophalen. Met deze producten daagde ik mijzelf uit om er lekkere maaltijden van te maken. 

Allereerst maakte ik voor de avondmaaltijd de courgette soep met prei en appel. Daarbij dronken we de verse smoothie yoghurt, biet en appel van La Place. En ik maakte ook heerlijke schnittbroodjes met de champignons en mozzarella. Recept: 6 schnittbroodjes, half bakje champignons, 1 bol mozzarella, 100 gram spekjes, 2 uien, tijm, zout en peper. Bak de schnittbroodjes in de oven. Bak de spekjes in een pan. Snijd de champignons en uien en bak mee met de spekjes. Breng op smaak met de tijm, zout en peper. Snijd de mozzarella in plakken. Haal de schnittbroodjes uit de oven en snijd in de lengte doormidden. Beleg de broodjes met het spekjes, champignon en uimengsel en leg daarover een plak mozzarella. Bak voor 5 minuten in de oven totdat de mozzarella is gesmolten. 

De volgende ochtend gebruikte ik de yoghurt van Optimel met de smaak framboos en granaatappel. In de koelkast had ik nog wat aardbeien en blauwe bessen liggen. Met zevengranenvlokken daarbij werd het een prima ontbijt!

In de magic box zaten ook nog mini krieltjes en ik had wat champignons over. Hiermee maakte ik een heerlijke frittata. Recept: 1 zakje mini krieltjes, half bakje champignons, 1 ui, 3 eieren, flinke scheut melk, olijfolie, kruiden, zout en peper. Bak de mini krieltjes met wat olijfolie in de pan. Snijd de ui en champignons, bak dat even mee. Klop de eieren los met de melk, kruiden, zout en peper. Giet het eimengsel in de pan en doe er een deksel op. Laat 10 minuten bakken op laag vuur. 

De app ’too good to go’ vind ik een zeer goed initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Goed om te zien dat al veel landen mee doen en ook steeds meer bakkers, supermarkten, hotels enz. in Nederland sluiten zich aan. Het is leuk dat het een verrassing is wat er in de magic box zit. Ik was ook blij verrast dat er relatief gezonde producten in zaten. Voor het pakket heb ik €4,99 betaald, de waarde van het pakket was €11,70. Er wordt aangegeven dat de waarde van de inhoud 3 keer zoveel is als de kosten. Dat is niet gelukt, maar dit houdt mij niet tegen om nog een keer een magic box te kopen!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.