Zoete hapjes | havermoutkoekjes

Vorige week kwam er een kwarktaart met granolabodem online op de website. Naast de granola had ik ook een pak havermout van Quaker gekregen. Dit weekend maakte ik daarmee havermoutkoekjes. Omdat ik een tijdje geleden begonnen ben met sporten en afvallen, maakte ik een gezondere versie. Zonder (room)boter of suiker, met honing als vervanger van suiker. De koekjes zijn wat droger dan dat je gewend bent, maar de smaak is nog steeds goed. Een lekker en gezond tussendoortje!

Aantal: 8 koekjes

Bereidingstijd: 15 minuten + 15-20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 100 gram Quaker havermout
  • 50 gram rozijnen
  • 12 gram zonnebloempitten
  • 12 gram pompoenpitten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Hakmolentje

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vermaal de helft van de havermout (50 gram) tot meel.
  3. Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
  4. Voeg een geklopt ei en de honing toe en kneed tot een deeg.
  5. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties.
  6. Leg op de bakplaat en druk plat tot ongeveer een halve centimeter dik.
  7. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.