Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 4 uur in de koelkast
Ingrediënten:
- 150 gram Quaker granola chunky baked nuts & seeds
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1 kg magere kwark
- 1 doosje diepvries fruit ontdooid
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 blaadjes gelatine
Benodigdheden:
- 2 steelpannetjes
- Mengkom
- Maatbeker
- Staafmixer
- Springvorm 17 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit wanneer alle boter is gesmolten.
- Breek de grote stukken granola nog wat kleiner en meng door de roomboter.
- Verdeel de granola over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
- Laat de gelatineblaadjes minstens 5 minuten weken in een schaaltje met koud water.
- Pak een mengkom en doe hierin de kwark. Meng het zakje vanillesuiker hierdoor heen.
- Doe het fruit (voor deze kwarktaart gebruikte ik een doosje diepvries fruit bosbessen en frambozen) in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een egale massa.
- Verwarm het gepureerde fruit in de steelpan, zorg ervoor dat het niet kookt. Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het verwarmde gepureerde fruit. Blijf roeren tot je geen gelatineblaadje meer ziet.
- Roer het fruit met gelatine goed door de kwark.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel op de bodem.
- Strijk de bovenkant glad en zet voor minstens 4 uur in de koelkast.
- Je kunt het ook een nacht in de koelkast laten staan en dan heb je de volgende morgen een echt kickstart ontbijt! 🙂