
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 700 gram witlof
- 1 appel
- 2 rode ui
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 150 gram belegen boerenkaas
- 125 ml crème fraîche
- bieslook
- olijfolie
- zout
Benodigdheden:
- Pan
- Grote koekenpan of wok
- Aardappelstamper
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op het vuur. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook de aardappels gaar.
- Snijd de rode ui en fruit met een klein beetje olijfolie aan in de koekenpan of wok. Voeg de theelepel gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
- De witlof mag in halve ringen worden gesneden en 3/4 deel van de appel in kleine blokjes. Doe beiden in de koekenpan of wok en roerbak zo’n 5 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot een puree.
- Snijd de kaas in kleine blokjes en snijd of knip de bieslook fijn.
- Doe de inhoud van de koekenpan of wok en de kaas en bieslook bij de aardappelpuree. Roer goed door. Breng eventueel op smaak met peper.