Stamppot | witlofstamppot met kaas en appel

Stamppot is altijd lekker en makkelijk om te maken. Afgelopen zomer kwam er een preistamppot online op de website. Nu heb ik een witlofstamppot gemaakt. Daarbij gebruikte ik de belegen boerenkaas uit de valentijnsbox van Kaaskraam. De Best Friends kaas komt uit Noord-Holland en heeft 6 maanden gerijpt. Deze kaas heeft een lekkere romige, licht pittige smaak. Super geschikt voor de witlofstamppot!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 700 gram witlof
  • 1 appel
  • 2 rode ui
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 150 gram belegen boerenkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • bieslook
  • olijfolie
  • zout

Benodigdheden:

  • Pan
  • Grote koekenpan of wok
  • Aardappelstamper

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook de aardappels gaar.
  2. Snijd de rode ui en fruit met een klein beetje olijfolie aan in de koekenpan of wok. Voeg de theelepel gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
  3. De witlof mag in halve ringen worden gesneden en 3/4 deel van de appel in kleine blokjes. Doe beiden in de koekenpan of wok en roerbak zo’n 5 minuten.
  4. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot een puree.
  5. Snijd de kaas in kleine blokjes en snijd of knip de bieslook fijn.
  6. Doe de inhoud van de koekenpan of wok en de kaas en bieslook bij de aardappelpuree. Roer goed door. Breng eventueel op smaak met peper.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.