Avondeten | shakshuka

Afgelopen zomer waren wij op vakantie in het zuiden van Italië. Zie ook de blog #hotspot over pizzaria Casa Pinto in het plaatsje Locorotondo. Op een avond hadden wij zin in een makkelijke gezonde maaltijd. Ik herinnerde mij een recept van shakshuka, een gerecht wat ik nog nooit had gemaakt. We haalden de benodigde ingrediënten en gebruikten de Italiaanse kruiden die in het appartement stonden. Wat is shakshuka makkelijk te maken en super lekker! Een handig snel eenpansgerecht die we inmiddels regelmatig maken. Heb jij al wel eens van shakshuka gehoord en/of gemaakt?

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 gele of rode paprika
  • 3 eieren
  • Italiaanse kruiden
  • Zout
  • Peper
  • Eventueel stokbrood of ander brood

Benodigdheden:

  • Wok of grote koekenpan
  • Deksel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes.
  3. Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en bak even mee.
  4. Doe daarna de tomatenblokjes en paprika in de pan. Breng op smaak met zout, peper en de italiaanse kruiden. Roer goed door en laat het even pruttelen.
  5. Maak nu een kuiltje in het tomatenmengsel en breek hierboven een ei. Doe dit ook bij de andere eieren.
  6. Plaats de deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur gaar worden.
  7. Wanneer de shakshuka klaar is, doe er dan nog wat kruiden overheen.
  8. Serveer eventueel met stokbrood of ander brood.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.