
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 gele of rode paprika
- 3 eieren
- Italiaanse kruiden
- Zout
- Peper
- Eventueel stokbrood of ander brood
Benodigdheden:
- Wok of grote koekenpan
- Deksel
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olijfolie.
- Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en bak even mee.
- Doe daarna de tomatenblokjes en paprika in de pan. Breng op smaak met zout, peper en de italiaanse kruiden. Roer goed door en laat het even pruttelen.
- Maak nu een kuiltje in het tomatenmengsel en breek hierboven een ei. Doe dit ook bij de andere eieren.
- Plaats de deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur gaar worden.
- Wanneer de shakshuka klaar is, doe er dan nog wat kruiden overheen.
- Serveer eventueel met stokbrood of ander brood.