Blog | doelen 2019

Blog | doelen 2019

Aan het begin van dit nieuwe jaar ben ik gaan nadenken over de doelen die ik in 2019 wil gaan behalen met deze foodblog.
Totaal heb ik 6 doelen geformuleerd:
  • Website overzichtelijker, meer verdelen in categorieën.
  • Vaker recepten / berichten plaatsen
  • Meer echte volgers
  • Hotspots delen zowel binnenland als buitenland
  • Workshop foodfotografie
  • Samenwerkingen

1) Website overzichtelijker, meer verdelen in categorieën.

Op de website wil ik de recepten meer gaan verdelen in categorieën. Zo zijn de recepten makkelijker terug te vinden. Het menu wil ik uitbreiden in onder andere brood, salades, pasta en soep. Misschien ga ik de lay-out van de website nog veranderen, maar tot nu toe nog geen concrete plannen voor.

2) Vaker recepten of blogs plaatsen

Op dit moment plaats ik elke week 1 recept op Kokkerellen met Suus. Naast een fulltime baan en behoorlijk wat reistijd, is er niet veel tijd voor de foodblog. Naast een recept bedenken, uitproberen / koken of bakken, op de foto zetten en de foto bewerken, moet het recept ook nog uitgewerkt worden. Daarnaast moet ik nog alle social media kanalen bijhouden. Bij elkaar kost dat best wat tijd. Toch wil ik dit jaar gaan proberen om 2 keer in de week een recept of een blog te plaatsen. Ik vind het namelijk erg leuk om te doen en krijg er ook energie van!

3) Meer echte volgers op insta

In mei 2018 ben ik begonnen met deze foodblog. In het begin had ik als doel gesteld om eind december 100 volgers te hebben, dit kon ik al snel bijstellen naar 250. En ook dat doel heb ik gehaald. Ik zit er zelfs ruim overheen. Nu heb ik als doel gesteld om in het jaar 2019 minimaal 1000 volgers te hebben. Gaat het echt alleen maar om het aantal!? Nee, zeker niet. Ik wil echte volgers, absoluut geen nepvolgers. Nepvolgers blokkeer ik namelijk. Wanneer ik nepvolgers zou toelaten op mijn insta, dan zien de echte volgers door het algoritme van instagram mijn berichten minder. Dus ik ga voor 1000 echte volgers!

4) Hotspots delen zowel binnenland als buitenland

Naast fotografie en eten koken vind ik het ook erg leuk om te reizen. Inmiddels heb ik al heel wat leuke hotspots verzameld in het buitenland. Ook in Nederland ga ik wel eens uiteten en ook hier zijn leuke en goede hotspots te vinden! Elke maand wil ik een hotspot gaan delen op Kokkerellen met Suus. Heb je nog een tip voor een goede en lekkere hotspot, dan hoor ik het natuurlijk graag.

5) Workshop foodfotografie

Alle foto’s van de recepten maak ik zelf. Ik heb een goede spiegelreflexcamera en al wat jaren fotografie ervaring. Alleen foodfotografie is toch wel een vak apart. Door veel te lezen en uit te proberen heb ik al veel geleerd. Het doel in 2019 is om een foodfotografiecursus te volgen om nog beter te worden in het maken van foodfoto’s bij mijn recepten.

6) Samenwerkingen

Dit jaar heb ik een lunchpakket van Maaslander mogen ontvangen. En via bloginsiders (nu Fansquare) heb ik mogen samenwerken met President brie. Wat vond ik dit leuk om te doen! Een pakket met producten opgestuurd krijgen en daarmee eigen recepten bedenken. In het jaar 2019 zou ik dit graag vaker willen doen. Dus wil je met mij samenwerken? Ik hoor het graag en dan kunnen wij de mogelijkheden bespreken!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.