Dit recept is vooral van mijn vriend met een klein beetje toevoeging van mij. Een heerlijke hartige taart waarvan het deeg wordt ingesmeerd met mosterd. Het wordt gevuld met gehakt en daarbovenop tomaten met een laagje kaas.
Wat is nou het verschil tussen een quiche en een hartige taart? Een quiche heeft een vulling van eieren en mogelijk room erbij. Een hartige taart heeft dat niet. Omdat er in dit recept de vulling niet wordt aangevuld met eieren, is deze tomatentaart een hartige taart.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten (waarvan 45 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 6 plakjes hartige taartdeeg
- 400 gram gehakt
- 6 tomaten
- 1 grote rode ui
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel tijm
- 7 theelepels mosterd
- 4 eetlepels paneermeel
- 140 gram geraspte kaas
- zout
- peper
Benodigdheden:
- Springvorm
- Bakpapier
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Haal de plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries en laat ontdooien.
- Rul het gehakt in de koekenpan. Snijd de ui fijn en bak mee met het gehakt. Voeg de tijm en knoflookpoeder toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Klem een bakpapiertje over de bodem van de springvorm. Knip eventueel het bakpapier aan de buitenkant bij.
- Bekleed de springvorm met de plakjes hartige taartdeeg.
- Smeer de bodem in met mosterd. Prik er gaatjes in en strooi er paneermeel over.
- Verdeel het gehakt over de met mosterd besmeerde bodem.
- Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over het gehakt.
- Strooi de geraspte kaas over de tomaten.
- Zet de tomatentaart voor 45 minuten in de oven.