Basic | ovenfriet met Remia’s mayonaise

Maak jij wel eens ovenfriet? Aardappels snijden, koken, op een bakplaat kruiden, in de oven en klaar! Super lekker bij een stukje vlees, groenten of stoofvlees.

Wat ook lekker bij deze ovenfriet is, is een nieuwe mayonaise: Remia’s Legendary Real Taste mayonaise. In deze serie zijn 5 unieke smaken. Ik mocht 3 van deze smaken proeven en ze smaken echt goed! Deze mayonaise van Remia is nu te koop in de supermarkten.

 

Aantal: 1 portie

Bereidingstijd: 45 minuten (waarvan 30 minuten oventijd)

Ingrediƫnten:

  • 250 gram vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Eventueel zout en peper

Benodigdheden:

  • Pan
  • Oven
  • Bakplaat

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur.
  2. Snijd de aardappelen in de plakken en daarna in dunne repen. Beiden in de lengte gesneden.
  3. Doe de frietjes in het water en kook ongeveer 10 minuten.
  4. Giet het frietjes af en leg op een bakplaat om even af te koelen. Zet ondertussen de oven aan op 210 graden.
  5. Wanneer de frietjes wat afgekoeld zijn, voeg je de overige ingrediƫnten toe en meng je alles voorzichtig goed door elkaar.
  6. Bak de frietjes in de oven in ongeveer 30 minuten knapperig.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.