
Afgelopen zomer was ik op vakantie in Zuid-Italië. Een bekend streekproduct van de regio Puglia is orecchiette. Het wordt ook wel oortjespasta genoemd. Op een avond hadden we een zak verse orechiette pasta en onder andere chipolata worstjes, cherrytomaten en courgette gehaald om ons avondeten klaar te maken. Zo is dit recept ontstaan. Orechiette is ook als gedroogde pasta te verkrijgen bij de supermarkten hier in Nederland.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram orecchiette
- 300 gram varkens chipolataworstjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 250 gram cherrytomaten
- 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
- 1 handje verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- Water
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
- Wok met deksel
- Rasp
Bereidingswijze:
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Voeg de orecchiette toe en kook in ongeveer 12 tot 15 minuten al dente.
- Doe ondertussen wat olijfolie in de wok en zet op het vuur. Knijp elk chipolata worstje uit zodat er kleine balletjes ontstaan. Bak het op middelhoog vuur.
- Snijd de ui en de knoflook fijn en voeg toe aan de chipolata balletjes.
- Snijd de courgette in stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Bak deze ook mee in de wok.
- Voeg de tomatenpuree en een klein beetje water toe, roer goed door en doe de deksel op de wok. Laat het 5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Rasp ondertussen wat van de Parmezaanse kaas en pluk de basilicum blaadjes van de plant.
- Haal de deksel van de wok, plet de cherrytomaten en voeg de orecchiette pasta toe.
- De basilicum mag in de pan erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de orechiette pasta met chipolata, cherrytomaten en courgette met de Parmezaanse kaas erbij.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Pasta alla norma is een makkelijk en vegetarisch pastagerecht. Bak de blokjes aubergine direct goudbruin, zodat het in 25 minuten bij jou op tafel staat!