
Een stamppot in de zomer?! Jazeker! Deze preistamppot met gegrilde ham en roomkaas is zelfs in de zomer lekker. In 20 minuten klaar!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram aardappels
- 400 gram prei
- 65 gram roomkaas
- 110 gram gegrilde yorkham of een andere gegrilde ham.
- 2 eieren
- Kleine rode ui
- 3 theelepels gedroogde tijm
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- 2 pannen
- Pureestamper
Bereidingswijze:
- Snijd de aardappelen in kwarten en doe ze in een pan met water. Voeg wat zout toe en breng het water aan de kook.
- Was de prei en snijd in ringen. Voeg na 10 minuten toe aan de pan met aardappelen en kook even mee.
- Kook ondertussen de eieren en laat na 6 minuten kooktijd schrikken in koud water.
- Giet de aardappelen en prei af en stamp fijn met de pureestamper.
- Snijd de rode ui in kleine blokjes en de gegrilde ham in dunne reepjes.
- Roer de roomkaas, rode ui, gegrilde ham en gedroogde tijm door de preistamppot en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de eieren, snijd in kwarten en leg deze bij de preistamppot.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Het is winter en echt tijd voor stamppotten! Deze heerlijke rauwe andijvie stamppot is in 20 minuten klaar. Lekker met spekjes en rookworst.