Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Wat vind jij de allerlekkerste koekjes? Lastig om te kiezen, maar chocolate chip cookies zijn bij mij wel altijd favoriet. Een knapperig koekje met stukjes chocolade, waarbij het allerlekkerste is als de binnenkant nog een beetje chewy (zachter) is. Chocolate chip cookies stonden al heel lang op mijn lijstje om een keer zelf te maken. De ingrediënten had ik zelfs al langere tijd geleden in huis gehaald. Een gemakkelijk koekje om zelf te maken, waarbij je zelf kunt bepalen of je een geheel knapperig koekje bakt of juist ook een meer chewy binnenkant. Dit alles heeft te maken met jouw oven en de baktijd. Laat je mij weten als je met dit recept ook chocolate chip cookies hebt gebakken? Veel bakplezier!

Aantal: 20 koekjes

Bereidingstijd: 10 minuten + 2-3 x 12-15 minuten oventijd

Recept ‘Chocolate chip cookies’

Ingrediënten:
  • 120 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram witte kristalsuiker
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 100 gram chocolate chips
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Mixer
  • Lepel / ijsbolletjesschep
  • Weegschaal
  • Grote kookring
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat eruit en beleg met bakpapier.
  2. Meng in een kom de roomboter en de 2 soorten suiker met een mixer.
  3. Voeg daarna het ei en de vanille aroma toe en mix tot een glad geheel.
  4. Doe nu de bloem, baking soda en zout erbij en en meng tot een plakkerige deegbol.
  5. Roer nog de chocolate chips door het deeg.
  6. Schep met een lepel of ijsbolletjesschep wat deeg uit de mengkom. Ik gebruikte een weegschaal om gelijke bolletjes te maken van zo’n 30 gram.
  7. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat met een ruime tussenruimte.
  8. Zet de bakplaat voor zo’n 12 tot 15 minuten in de oven. (afhankelijk dus van jouw wens van soort koekje, knapperig of chewy, en de oven).
  9. Haal de bakplaat uit de oven, doe direct een kookring om het koekje en draai een aantal keren rond. Zo zorg je ervoor dat de koekjes mooi rond zijn.
  10. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen en leg daarna op een rooster om af te koelen.
  11. Herhaal stap 6 t/m 10 totdat al het deeg op is en alle chocolate chips cookies zijn gebakken.

Tip: de koekjes zijn een week goed te bewaren in een afgesloten trommel.

Zoete hapjes | cinnamon rolls
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Met dit recept maak je snelle cinnamon rolls van croissantdeeg met een roomkaas. Genieten bij de lunch, koffie of als toetje!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.