Bruine bonen met spek en aardappelpuree

Bruine bonen met spek en aardappelpuree

Bruine bonen met spek en aardappelpuree

De laatste tijd heb ik vaak zin in winterse kost. Zo heb ik deze winter al een aantal keren erwtensoep gemaakt. Een aantal dagen geleden kwam het basisrecept voor aardappelpuree online op Kokkerellen met Suus. Bij de aardappelpuree hebben we bruine bonen met spek en ui gegeten. Bruine bonen zijn 1 van de bekendste bonen ter wereld en bevatten veel vezels. Je kunt ze verwerken in veel gerechten en hebben van zichzelf een romige smaak. De bruine bonen met spek en aardappelpuree is een heerlijke combinatie en voor mij echt winterkost. Wat vind jij lekker om te eten in de winter?

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Recept ‘Bruine bonen met spek en aardappelpuree’

Ingrediënten:
  • 720 gram bruine bonen (pot), uitlekgewicht 465 gram
  • 150 gram spekjes
  • 1 middelgrote witte ui
  • Zout
  • Peper
  • 1x recept aardappelpuree
Benodigdheden:
  • Grote koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Bak de spekjes op middelhoog vuur.
  2. Snijd de witte ui fijn en voeg toe aan de spekjes.
  3. Laat de bruine bonen uitlekken en doe bij de gebakken spekjes en ui.
  4. De bruine bonen hoeven alleen opgewarmd te worden.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer aardappelpuree bij de bruine bonen met spek en ui.
Sperziebonen met gehakt en satésaus
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Maak ook deze sperziebonen met gehakt en satésaus zonder pakje of zakje! In slechts 20 minuten staat dit gerecht op tafel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.