
Lange zomeravonden en borrelen met een wijntje. Daar hoort natuurlijk een lekker hapje bij. Een tijdje geleden kwam ik de smaakcombinatie blauwe kaas en aardbeien tegen. Een interessante combinatie waar ik een nieuw recept mee heb bedacht. Bruschetta met blauwe kaas, aardbeien en pistachenootjes. Voor dit recept kreeg ik van Kaaskraam een stuk gorgonzola dolce, een zachte en romige blauwschimmelkaas. Nadat ik de bruschetta met blauwe kaas en aardbeien had gemaakt, hebben we ze opgegeten met buren. Iedereen vond het een bijzondere smaakcombinatie, maar wel erg lekker! De bruschetta is dus een aanrader voor op de borrelplank!
Recept ‘Bruschetta met blauwe kaas en aardbeien’
Aantal: 15 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 1 ciabatta
- 340 gram gorgonzola dolce
- 200 gram aardbeien
- 50 gram pistachenootjes
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Oven
- Rooster
- Bakkwastje
- Borrelplank
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden en haal het rooster uit de oven.
- Snijd de ciabatta in plakjes en leg op het rooster. Smeer elk plakje ciabatta in met wat olijfolie.
- Bak de plakjes ciabatta in de oven in 8 tot 10 minuten krokant en goudbruin.
- Haal het rooster met de bruschetta uit de oven en laat even afkoelen.
- Maak de aardbeien schoon door de kroontjes eraf te halen en te wassen onder de kraan. Snijd de aardbeien in plakjes.
- Pel de pistachenootjes door de schillen eraf te halen en hak het met een mes grof.
- Snijd een plakje van de blauwe kaas en smeer het uit over de bruschetta.
- Leg een aantal plakjes aardbeien op de bruschetta met blauwe kaas en bestrooi met de gehakte pistachenootjes.
- Herhaal stap 7 en 8 ook bij de andere bruschetta.
- Serveer de bruschetta met blauwe kaas en aardbeien op een borrelplank.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een heerlijke salade met parelgort, gegrilde peer en blauwaderkaas. Op vakantie in Zuid-Italië heeft een nonna deze salade voor ons gemaakt.