
Deze week komt er een serie van recepten online, welke zondag met elkaar een heerlijk comfortfood gerecht vormen. Vandaag komt deze Griekse tzatziki online op Kokkerellen met Suus. De tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht gemaakt met Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en dille. Heerlijk als dip of bij een gerecht.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1/2 komkommer
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 knoflooktenen
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1/2 theelepel dille
- Sap van 1/4 citroen
- Zout
- Peper
Benodigheden:
- Schaaltje
- Vergiet
- Rasp
Bereidingswijze:
- Was de komkommer en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten.
- Rasp de komkommer grof boven een vergiet om het goed te laten uitlekken. Je kunt dit iets versnellen door er wat zout over te strooien en even te laten staan. Na een tijdje druk je met een lepel de komkommer uit tegen de zijkant van de vergiet.
- Maak ondertussen de saus met de Griekse yoghurt. Knijp de knoflooktenen met een pers erboven uit. Meng met het citroensap, olijfolie, citroensap en peper.
- Knijp de komkommer goed uit met je handen en meng het met de yoghurt saus.
- Serveer de Griekse tzatziki als dip of bijgerecht.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Tzatziki is natuurlijk een Grieks traditioneel gerecht, dus als inspiratie een recept met de Griekse kaas feta. Deze watermeloen salade met feta en munt is een heerlijke en makkelijke salade als bijgerecht van bijvoorbeeld een bbq.