Gebonden witte aspergesoep - Kokkerellen met Suus

Gebonden witte aspergesoep

Gebonden witte aspergesoep - Kokkerellen met Suus

Van het Nederlands Asperge Centrum heb ik asperges gekregen, ook wel het witte goud genoemd. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik de groene asperges lekkerder vind dan de witte asperges. Mijn vriend is er wel gek op en ik vond het een uitdaging om er wat lekkers mee klaar te maken. In deze tijd van het jaar vind ik dat er wel recepten met asperges op Kokkerellen met Suus online moeten komen. Daarom heb ik een gebonden witte aspergesoep gemaakt, hierbij kook je ook de schillen en de onderkanten van de asperges mee. Natuurlijk heb ik van de aspergesoep geproefd en ik ontdekte dat ik het echt lekker vond!

Aantal: 1 liter (2 personen)

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:
  • 750 gram witte asperges
  • 1,5 liter water
  • 2 sjalotten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram bloem

Eventueel als topping bij het serveren:

  • 2 hardgekookte eieren in kleine stukjes.
  • 1 plak dik gesneden beenham in dunne reepjes.
  • Fijngesneden peterselie
Benodigdheden:
  • 2 pannen
  • Zeef
  • Garde
  • Staafmixer
Bereidingswijze:
  1. Snijd 2 centimeter van de onderkanten van de asperges en schil ze 2 keer rondom. Doe de onderkanten, de schillen en de asperges in een pan. Vul de pan met 1,5 liter water en breng aan de kook. Kook de asperges 8-10 minuten mee en haal ze er dan uit. Zet apart.
  2. Zet het vuur nu op de laagste stand en laat de onderkanten en de schillen van de asperges zo’n 30 minuten langzaam koken.
  3. Zeef de onderkanten en aspergeschillen boven een andere pan en gooi deze weg. Verkruimel het kippenbouillonblokje en roer door.
  4. Smelt de roomboter in de pan waarin je hebt gekookt. Snijd ondertussen de sjalotten fijn en bak even aan in de roomboter. Roer de bloem er met de garde doorheen en laat garen. Nu heb je een roux.
  5. Schep telkens een soeplepel vol met bouillon in de pan met de roux en roer goed met de garde. Nu heb je de basis van de gebonden witte aspergesoep.
  6. Snijd de kopjes van de witte asperges en leg deze apart. De rest van de asperges mogen in de pan. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  7. Serveer de gebonden witte aspergesoep met beenhamreepjes, gekookte ei stukjes en fijngesneden peterselie.
Quiche met zalm, prei en groene aspergetips - Kokkerellen met Suus

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Voor Pasen heb ik deze quiche met zalm, prei en groene aspergetips gemaakt. Een heerlijk recept voor lunch, avondeten of als borrelhapje!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.